SDE

Владика Ярослав відвідав парафію св. Миколая Чудотворця у с. Передільниця Старосамбірського р-ну

21 грудня 2009
Друк E-mail
19 грудня владика Ярослав (Приріз) відвідав парафію с. Передільниця Добромильського деканату. З нагоди престольного празника св. Миколая Чудотворця архиєрей відслужив Божественну Літургію у співслужінні прот. Віктора Коцеміри (декана Добромильського), прот. Романа Кобетяка (адміністратора парафії с. Передільниця) та священиків Добромильского деканату.  У пастирському зверненні архиєрей розповів вірним, чому постаті святого Миколая Чудотворця у нашому церковному календарі приділяється особлива увага. Владика зазначив, що такої великої пошани святитель Миколай удостоївся завдяки своїй ревності у вірі та великій любові до ближніх.
"Святий Миколай є немов би предтеча Христового Різдва, бо своєю щирою любов’ю та милосердям найбільше уподібнився до Нашого Спасителя". Недарма, мабуть, цей празник припадає в передріздвяний час, коли всі ми готуємося до того великого торжества Божої Любові. Архиєрей зауважив, що свято св. Миколая спонукає нас до доброти не тільки у цей день (19 грудня), але й впродовж цілого життя. "Християнська доброта має бути автентична, безкорисною; адже робимо добро не тому, що хтось є добрий або що сподіваємося отримати від нього якусь вигоду для себе, – робимо добро, бо самі прагнемо бути добрими і хочемо наслідувати доброго Бога," - у підсумку зазначив владика Ярослав.
Наприкінці Літургії адміністратор парафії прот. Роман Кобетяк від імені громади подякував владиці за батьківські відвідини.

о. Олег Чупа,
прес-секретар єпархії

Теми: Ярослав (Приріз), Старосамбірський деканат

Інші публікації за темою
Воскресіння Христове

pascha

 

banner

Архів
^ Догори